Offre de soins

L'obstétrique et la gynécologie

Est un domaine très diversifié

La gynécologie et l’obstétrique est une spécialité très complète: elle englobe le suivi de la grossesse, le traitement de l’infertilité, les accouchements, les examens annuels incluant le frottis cervical, l’échographie pelvienne pour les organes pelviens, et en cas de besoin, elle comprend la chirurgie.

L'obstétrique

La détection de la grossesse et le suivi de la grossesse par le biais d’échographies ultrasonores…

la gynécologie

La prévention vaut mieux que le traitement’, une sagesse bien connue. Les examens annuels …

Plancher pelvien

La perte d’urine ou le prolapsus de la vessie, de l’utérus et des intestins sont des symptômes de plus en plus…

Sinds september 2019 ben ik samen met dr. Bafort gestart met de robotchrirugie in de Gynaecologie, het begin van een hele nieuwe wind en evolutie binnen de gynaecologische chirurgie.

Dr. Charlotte Maene

Dr. Maene en dr. Bafort reizen de wereld af om in verschillende landen extra chirurgie cursussen te gaan volgen. Zo gingen ze samen al meerdere malen naar het IRCAD Laparoscopic Training Center in Straatsburg, Frankrijk. Daar volgden ze verschillende laparoscopie cursussen onder het toeziend oog van professor Arnaud Wattiez.

Daarnaast bezoeken ze prof. Wattiez ook jaarlijks in februari in Dubai, waar zijn jaarlijks ‘Endo Dubai’ congres over Endometriose plaatsvindt. Een uiterst boeiend congres waar de wereldautoriteiten in de chirurgische behandeling van endometriose lezingen komen geven.

In juni 2022 staken ze zelf de Atlantische Oceaan over naar Verenigde Staten van Amerika om in Louisville, Kentucky, prof. dr. Paya Pasic te gaan bezoeken in zijn OKa. Prof Pasic is gespecialiseerd in minimaal invasieve chirurgie (laparoscopie) bij extreem obese mensen met BMI’s boven de 60. Hierdoor schrikken we niet meer terug om ook minimaal invasieve chirurgie bij wat zwaardere patiënten uit te voeren om hun zo een open procedure te besparen.

Dr. Maene trok in mei 2023 naar Krakau in Polen om een presentatie te gaan geven op het EBCOG-congres (European Bord & College of Obstetrics and Gynecology). Daar presenteerde ze de nieuwe robot UPS-techniek.

Recentelijk trokken dr. Maene en dr. Bafort reeds tweemaal naar The Princess Grace Hospital in London om dr. Denis Tsepov aan het werk te zien, die gespecialiseerd is in robotingrepen voor het verwijderen van endometriose.

💬 « Op deze manier kunnen we onze skills blijven bijwerken en nieuwe technieken leren, om nog beter voor onze patiënten zorgen ».