Zorgaanbod

Gynaecologie - Verloskunde

Is een zeer divers specialisme

Van zwangerschapsbegeleiding, fertiliteitsbehandelingen, bevallingen, tot jaarlijkse controles met uitstrijkjes, gynaecologische echografie van het klein bekken en indien nodig chirurgie, operaties. We begeleiden jullie graag met veel expertise in deze verschillende takken van de Gynaecologie – Verloskunde. 

Verloskunde

Vaststellen van zwangerschap, zwangerschapsbegeleiding met echografische opvolging…

Gynaecologie

‘Voorkomen is beter dan genezen’, een wijsheid die door iedereen gekend is. Jaarlijkse controles …

Bekkenbodem

Urineverlies of zakking van de blaas of de baarmoeder komt meer en meer voor…

Sinds september 2019 ben ik samen met dr. Bafort gestart met de robotchrirugie in de Gynaecologie, het begin van een hele nieuwe wind en evolutie binnen de gynaecologische chirurgie.

Dr. Charlotte Maene

Dr. Maene en dr. Bafort reizen de wereld af om in verschillende landen extra chirurgie cursussen te gaan volgen. Zo gingen ze samen al meerdere malen naar het IRCAD Laparoscopic Training Center in Straatsburg, Frankrijk. Daar volgden ze verschillende laparoscopie cursussen onder het toeziend oog van professor Arnaud Wattiez.

Daarnaast bezoeken ze prof. Wattiez ook jaarlijks in februari in Dubai, waar zijn jaarlijks ‘Endo Dubai’ congres over Endometriose plaatsvindt. Een uiterst boeiend congres waar de wereldautoriteiten in de chirurgische behandeling van endometriose lezingen komen geven.

In juni 2022 staken ze zelf de Atlantische Oceaan over naar Verenigde Staten van Amerika om in Louisville, Kentucky, prof. dr. Paya Pasic te gaan bezoeken in zijn OKa. Prof Pasic is gespecialiseerd in minimaal invasieve chirurgie (laparoscopie) bij extreem obese mensen met BMI’s boven de 60. Hierdoor schrikken we niet meer terug om ook minimaal invasieve chirurgie bij wat zwaardere patiënten uit te voeren om hun zo een open procedure te besparen.

Dr. Maene trok in mei 2023 naar Krakau in Polen om een presentatie te gaan geven op het EBCOG-congres (European Bord & College of Obstetrics and Gynecology). Daar presenteerde ze de nieuwe robot UPS-techniek.

Recentelijk trokken dr. Maene en dr. Bafort reeds tweemaal naar The Princess Grace Hospital in London om dr. Denis Tsepov aan het werk te zien, die gespecialiseerd is in robotingrepen voor het verwijderen van endometriose.

💬 “Op deze manier kunnen we onze skills blijven bijwerken en nieuwe technieken leren, om nog beter voor onze patiënten zorgen”.